FHH inför Due PTL Advokat

”Vi ser att Due Compliance’s lösning med ett enkelt och heltäckande digitalt verktyg löser hela vårt behov och gör att vi på ett effektivt och kvalitetssäkrat sätt kan fullgöra våra skyldigheter enligt Penningtvättslagen”, säger Johan Jacobsson, VD och delägare på Flood Herslow Holme.

Flood Herslow Holme införde under januari Due Compliance’s heltäckande verktyg Due PTL Advokat för penningtvättskontroller och riskbedömningar på advokatbyrån.

I Due PTL gör man sina penningtvättskontroller och riskbedömningar av klienter och ärenden i 8 enkla steg. Verktyget är integrerat med alla nödvändiga externa källor och man hämtar sömlöst te x bolagsinfo, uppgift om huvudman, söker mot sanktionslistor och PEP-register etc.

Verktyget har även enkla och smidiga funktioner för identifiering av företrädare och inhämtande av underlag från klienter. Allt samlas och dokumenteras tydligt och överskådligt i en PTL-rapport.

Vi ser även ett stort värde i att alla handgrepp görs på ett och samma ställe och att vi ej själva behöver uppdatera rutiner och system då lagstiftning eller praxis ändras, det sköter leverantören vilket gör att vi kan minimera vår administration”, fortsätter Johan Jacobsson.

Vi på Due Compliance är stolta över att införa vårt verktyg på välrenommerade Flood Herslow Holme och vi har fullt upp med att införa systemet på flera byråer i olika storlekar, allt från mindre nischbyråer till stora fullservicebyråer. Vi gläds vidare över det stora intresset från b la revisorer, redovisningskonsulter, skatte- och finansiella rådgivare för vår nya tjänst Due PTL Rådgivare redan innan lansering som kommer ske nu under februari. Håll ögonen öppna.”, säger Petter Flink, VD för Due Compliance.